Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 140gramůŠunka dušená
- 12kusůCannelloni
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 120gramůŠpenátový protlak mražený
- 120gramůSýr Ricotta
- 3lžíceSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 85gramůSýr Gruyére
- 625mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
444 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.
- 2V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.
- 3Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.
- 4Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.
- 5Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.