Cannelloni po toskánsku
155 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůJátra kuřecí
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120mililitrůVíno bílé
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
- 250gramůCannelloni
- 200mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
53 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
522 mg
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme mleté jehněčí maso a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 90 minut.
- 2Mleté maso, kuřecí játra, 4 vejce, 150 g ementálu, pepř a víno rozmixujeme.
- 3Takto připravenou hmotou plníme cannelloni a vkládáme je do vymaštěné zapékací misky. Cannelloni potřeme máslem, posypeme zbytkem ementálu a zalijeme hovězím vývarem.
- 4Zapékací misku vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pokrm pečeme asi 40 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.