Cannelloni s žampiony

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1440 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
95 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
  • 2
    Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
  • 3
    Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
  • 5
    Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
  • 6
    Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
  • 7
    Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
stepankovaaneta
pá 4. 4. 2014
Můžu doporučit ! Vypadá i chutná dobře!