Cannelloni s žampiony
150 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 8stroužkůČesnek
- 120gramůSlanina vepřová
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 220gramůVepřové maso mleté
- 220gramůTelecí maso mleté
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 36gramůStrouhanka
- 400gramůTěstoviny Lasagne
- 60gramůSýr Fontina
- 65gramůSýr Parmezán
- 360gramůRajčata
- 36gramůPassata (drcená rajčata)
- 40gramůProsciutto sušené
- 20gramůBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 2gramyBazalka sušená
- 185mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 12gramůPetržel kudrnka
- 144mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1440 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
95 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce.
- 2Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě.
- 3Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku.
- 5Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy.
- 6Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse.
- 7Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
stepankovaaneta
pá 4. 4. 2014
Můžu doporučit ! Vypadá i chutná dobře!