Cantalská sýrová polévka
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 8krajícůChléb celozrnný pšeničný
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle spolu s nasekaným česnekem. Osolíme, zalijeme vodou a necháme přejít varem.
- 2Do zapékací mísy položíme vrstvu slabších krajíčků chleba, které posypeme nastrouhaným sýrem. Pokračujeme, až je mísa plná.
- 3Nakonec chleba a sýr zalijeme polévkou a dáme do rozpálené trouby zapéci.
- 4Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.