Capellini s hřebenatkami a cuketami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRajčata
- 150gramůCuketa
- 1kusŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůBazalka
- 300gramůHřebenatka
- 350gramůTěstoviny Capellini
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.
- 2Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny.
- 3Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova.
- 4Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.