Capellini s hřebenatkami a cuketami

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme cibuli a šalotku, omyjeme a nasekáme. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Ostřím nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme, osušíme a bílé části překrojíme na poloviny.
  • 3
    Bazalku a petrželku opereme. Lístky bazalky natrháme na kousky a petrželku nasekáme. Do pánve nalijeme olej a hřebenatky smažíme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme. Vyjmeme stranou. Do téže pánve dáme nasekanou cibuli a šalotku. Osmažíme. Přidáme kolečka cuket a po obou stranách je osmažíme dozlatova.
  • 4
    Přidáme kostičky rajčat, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přidáme hřebenatky, promícháme a necháme prohřát. Uvaříme těstoviny. Až budou al dente, scedíme, posypeme nasekanou petrželkou a natrhanou bazalkou a smícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.