Carpaccio po italsku

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
  • 2
    Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
  • 3
    Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
  • 4
    Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
  • 5
    V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
  • 6
    Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.