Carpaccio po italsku
40 min.
Ingredience
- 220gramůHovězí svíčková
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůSýr Provolone
- 4lžíceOlivy nakládané
- 1kusCibulka jarní
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Ochucený olej
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceLimetková šťáva
- 3špetkyPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme extra olivový olej, přimícháme limetkovou nebo citrónovou štávu s citrónovým pepřem.
- 2Hovězí omytou a osušenou svíčkovou necháme zlehka namrznout. Pak ze špalíčku nakrájíme ostrým širokým nožem velmi tenké plátky (1 mm).
- 3Plátky masa rozdělíme na talíře, ozdobně rozložíme vedle sebe, pokapeme ochuceným olejem, posypeme čerstvě pomletým pepřem a osolíme podle chuti.
- 4Sýr nakrájíme na hoblinky (hoblinkovým kráječem). Nakládané černé a zelené olivy rozkrájíme na poloviny. Omytou jarní cibulku i s natí nakrájíme zešikma na tenká kolečka. Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky otrháme.
- 5V teflonové pánvi si rozpálíme olivový olej s máslem a polovinu nakrájených žampionů krátce orestujeme, osolíme a hned vyjmeme z omastku.
- 6Do středu talířů na carpaccio poklademe sýr, olivy, restované i syrové žampiony, vše ozdobíme cibulkou, lístky bazalky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.