Carpaccio s roketou a Parmezánem
20 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí kýta
- 40gramůSýr Parmezán
- 1,5kusyCitrony
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1hrstRoketa
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1V misce rozšleháme nasekaný česnek, olej, sůl, pepř a citronovou šťávu vymačkanou z 1 1/2 citronu. Zálivku necháme 10-15 minut odležet. Omytou a osušenou roketu zbavenou stonků rozložíme na plochou salátovou mísu. Doprostřed urovnáme tenké plátky hovězí kýty a potřeme je připravenou zálivkou. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.