Carpaccio z hub
20 min.
Ingredience
- 600gramůHouby čerstvé
- 2kusyCitrony
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
229 mg
Postup přípravy
- 1Na pokrm se nejlépe hodí hříbky nebo muchomůrky císařské (na Moravě se jim říká císařský hřib) o velikosti do 5 cm, které použijeme celé, použijeme-li žampiony, odstraníme z nich nožičky a zpracujeme pouze kloboučky. Houby nakrájíme na tenoučké plátky, nejvhodnější je k tomu použít "mandlolínu", pokud nemáme, tak škrabku na zeleninu.
- 2Plátky hub rozdělíme na talíře a ihned je pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby houby neztratily bílou barvu.
- 3Olej a citronovou šťávu z druhého citronu rozšleháme s petrželkou, zálivku osolíme a opepříme. Potom jí polijeme houby na jednotlivých talířích, okraje talířů dokola ozdobíme kapkami balzamikového octa a houby na povrchu hoblinami parmezánu. Připravenou pochoutku podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.