Carpaccio z jeleního masa
25 min.
Ingredience
- 500gramůJelení hřbet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůŘeřicha
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaCukr krupice
- 20mililitrůOlej z tykvových semen
- 2lžíceDýňová semínka
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
322 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na tenké plátky, ty lehce rozklepeme přes mikrotenový sáček. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Listy řeřichy omyjeme. Ocet smícháme s cukrem a olejem z dýňových semen, lehce přisolíme. Dýňová semena nasucho opražíme.
- 2Plátky masa lehce opečeme na rozpáleném oleji, ale pouze z jedné strany. Poté z pánve vyjmeme, poklademe listy řeřichy namočenými v zálivce a pevně zavineme. Servírujeme přelité zbylou zálivkou a posypeme dýňovými semeny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.