Carpaccio z mořského okouna
50 min.
Ingredience
- 300gramůOkouník mořský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 75mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5centilitrůTabasco
- 150gramůSalát hlávkový
- 5centilitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 50gramůRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
196 mg
Postup přípravy
- 1Plátky mořského okouna opláchneme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na kousky. Rozložíme na dobře vychlazenou servírovací mísu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly. Osolíme a opepříme, mísu zakryjte mikrotenovou fólií a dáme do ledničky.
- 2Očístíme oba druhy salátu, několikrát je propereme ve studené vodě, scedíme, osušíme, nahrubo pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, citronovou šťávu, 4 lžíce vody, špetku soli a pepře, tabasco a worcester. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
- 310 minut před podáváním zalijeme plátky ryby připravenou omáčkou a ještě na chvíli vložíme zpět do ledničky. Hotový salát předkládáme na hlávkovém či jiném listovém salátu dle ročního období.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.