Casarecce se sardelemi

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu.
  • 2
    Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty.
  • 3
    Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny.
  • 4
    V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme.
  • 5
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu.
  • 6
    Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách.
  • 7
    Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.