Casarecce se sardelemi
70 min.
Ingredience
- 250gramůBoby zahradní
- 400gramůTěstoviny Casarecce
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule červená
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
- 400gramůSardellen filets
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu.
- 2Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty.
- 3Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny.
- 4V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme.
- 5Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu.
- 6Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách.
- 7Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.