Cassoulet na česneku s kuřetem
140 min.
Ingredience
- 900gramůKuřecí prsa
- 225gramůŽampiony čerstvé
- 16kusůŠalotka
- 6stroužkůČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,25decilitryVíno bílé
- 2,25decilitryVývar drůbeží
- 400gramůFazole červené sterilované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
15 g
Sacharidy
137 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme.
- 2Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme.
- 3Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny.
- 4Bouquet garni vyndáme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.