Čatní dýňové s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyDýně
- 6kusůRajčata
- 3kusyCibule
- 170gramůHrozinky
- 500gramůCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 2lžíceZázvor celý
- 2lžičkyPepř černý celý
- 1lžíceNové koření mleté
- 4stroužkyČesnek
- 1litrOcet vinný
Počet porcí:
90Postup přípravy
- 1Dýni, spařená rajčata a cibuli oloupeme a pokrájíme, zázvorový kořen posekáme a česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání asi 50 minut, až čatní zhoustne.
- 2Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Toto čatní nejlépe chutná několik měsíců dobře vyzrálé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.