Čatní jablečné s rozinkami
40 min.
Ingredience
- 400gramůJablka
- 150gramůRozinky bílé
- 2lžíceKečup ostrý
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkyMed včelí
- 6kusůHřebíček
- 3kusyFeferony
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.
- 2Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.