Čatní z melounu

215 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
67 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý meloun rozkrojíme napůl. Lžící vydlabeme střed. Jednu půlku melounu nakrájíme na 3-4 cm silné pásky, které oloupeme a meloun nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme octem. Poklicí přiklopený hrnec s kousky melounu dáme na 3 hodiny stranou.
  • 2
    Potom do hrnce s melounovou směsí přidáme kardamom, koriandr, pepř, kurkumu, sůl. Všechny suroviny na mírném ohni přivedeme k varu a pokračujeme ve vaření. Na mírném ohni a za stálého mícháni povaříme 30 minut do rozvaření melounu. Mátu drobně nasekáme, vložíme do hrnce, zamícháme a povaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Ještě horké čatní rozlijeme do skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.