Čatní z melounu
215 min.
Ingredience
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
67 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omytý meloun rozkrojíme napůl. Lžící vydlabeme střed. Jednu půlku melounu nakrájíme na 3-4 cm silné pásky, které oloupeme a meloun nakrájíme na malé kousky. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme octem. Poklicí přiklopený hrnec s kousky melounu dáme na 3 hodiny stranou.
- 2Potom do hrnce s melounovou směsí přidáme kardamom, koriandr, pepř, kurkumu, sůl. Všechny suroviny na mírném ohni přivedeme k varu a pokračujeme ve vaření. Na mírném ohni a za stálého mícháni povaříme 30 minut do rozvaření melounu. Mátu drobně nasekáme, vložíme do hrnce, zamícháme a povaříme dalších 5 minut.
- 3Ještě horké čatní rozlijeme do skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.