Cauchyský salát
25 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusLanýž
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme. Řapíkatý celer bez listů drobně pokrájíme, vložíme do salátové mísy, přidáme rozkrájené brambory, osolíme a opepříme.
- 2Rozšleháme smetanu, přidáme ocet a citronovou šťávu, přilijeme k salátu v míse.
- 3Nakonec salát posypeme jemně krájenou šunkou a na tenké proužky pokrájeným lanýžem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.