Cavatelli s kukuřicí a houbami posypané goudou II
65 min.
Ingredience
- 500gramůSýr Ricotta
- 430gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 4lžičkySůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůSýr Gouda 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme cavatelli: smícháme ricottu, mouku a parmazán s vejcem a 3 lžičkami soli. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta, které necháme chvíli odpočívat. Použijte tvořítko na cavatelli a vytvořte si je. Pokud takové tvořítko nemáte, stačí, když z těsta vyválíte dlouhého hada a průměru asi 0,5 cm. Nakrájejte ho na dvoucentimetrové kousky, kterým udělejte vzorek (podobně jako na noky).
- 2Ostrým nožem okrájíme ze čtyř klasů kukuřice semínka. Ty pak dáme do odšťavňovače, abychom z nich získali šťávu. Šťávu pak dáme do středního hrnce a přivedeme k varu. Vaříme, aby zhoustla, pak odstavíme.
- 3Na polovině lžíce másla opečeme houby nakrájené na plátky nebo na čtvrtky – jak to máte rádi. Trochu osolíme a podusíme tak 5 minut. Poté odkryjeme, necháme vypařit všechnu tekutinu a odstavíme.
- 4Velký hrnec s vodou a solí přivedeme k varu. Vkládáme do ní cavatelli – asi tak na tři várky, aby se nepřilepili. Vaříme je asi 8 minut – doměkka.
- 5Do velké pánve dáme zbylé máslo, které necháme rozpustit. Přidáme asi hrnek kukuřičné šťávy, zrníčka ze zbylého klásku, půl hrnku vody z těstovin a houby. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
- 6Nakonec omáčku smícháme s těstovinami a do ještě horké směsi vmícháme i strouhanou goudu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.