Cavourova smažená vajíčka
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 400gramůRýže dušená
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOmáčka rajčatová
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme rajčata a minutu restujeme. Smažená rajčata rozdělíme na talíře doprostřed, kolem rozložíme vařenou rýži a navrch položíme vždy jedno smažené vejce, které jsme usmažili na pánvi po rajčatech. Osolíme a opepříme až na talíři.
- 3Rajčatovou omáčku přivedeme k varu, přilijeme hovězí vývar a vaříme asi 10 minut, dokud se tekutina částečně neodpaří a omáčka nebude mít středně hustou konzistenci.
- 4Touto omáčkou přelijeme pokrm na talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.