Cechovní špíz
50 min.

Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 200gramůSlanina vepřová
- 6gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
68 mg
Postup přípravy
- 1Telecí játra nakrájíme na malé kusy, opepříme a každý kousek položíme na tenký plátek slaniny. Přiložíme lístky šalvěje a játra pevně zabalíme do slaniny. Slaninové balíčky napícháme na špízové jehly a zprudka opečeme na pánvi na másle ze všech stran. Vložíme do zapékací misky nebo pekáče i s výpekem, osolíme a necháme v mírně vyhřáté troubě 15 minut dojít, za občasného přelévání šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.