Cejn na bílém víně

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
374 mg
Cukr
680 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.