Cejn na bílém víně
45 min.
Ingredience
- 600gramůCejn velký
- 200mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCeler - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
374 mg
Cukr
680 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.