Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři bílé čekankové puky a jeden červený čekankový puk očistíme, omyjeme, vyřízneme z nich košťály. Listy červené čekanky rozložíme na talíře, bílou čekanku nakrájíme na proužky silné 2 cm a dáme je do mísy.
  • 2
    Kompotované mandarinky scedíme, šťávu zachytíme a mandarinky dáme k pokrájené čekance. Omytý grapefruit osušíme, oloupeme a z jednotlivých dílků sloupneme bílou slupku a přidáme do mísy k čekance.
  • 3
    Připravíme si dresink: do misky dáme 0,7 dl mandarinkové šťávy z kompotu, med, paprikový ostrý protlak a hořčici. Přidáme tabasco, worcester a sůl podle chuti. Dobře vše promícháme. Dresink vmícháme do salátu, poklademe ho na talíře s červenou čekankou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.