Čekanka s mandarinkami a medovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- Dresink
- 2lžíceMed včelí
- 2lžícePaprikový protlak
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaTabasco
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2špetkySůl
- Ostatní
- 200gramůKompot mandarinkový
- 2kusyGrapefruity
- 4kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Tři bílé čekankové puky a jeden červený čekankový puk očistíme, omyjeme, vyřízneme z nich košťály. Listy červené čekanky rozložíme na talíře, bílou čekanku nakrájíme na proužky silné 2 cm a dáme je do mísy.
- 2Kompotované mandarinky scedíme, šťávu zachytíme a mandarinky dáme k pokrájené čekance. Omytý grapefruit osušíme, oloupeme a z jednotlivých dílků sloupneme bílou slupku a přidáme do mísy k čekance.
- 3Připravíme si dresink: do misky dáme 0,7 dl mandarinkové šťávy z kompotu, med, paprikový ostrý protlak a hořčici. Přidáme tabasco, worcester a sůl podle chuti. Dobře vše promícháme. Dresink vmícháme do salátu, poklademe ho na talíře s červenou čekankou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.