Čekanka s pomrančovo-smetanovou omáčkou

40 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky očistíme, podélně je rozpůlíme a odstraníme košťál. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, šunku pokrájíme na kostičky. Omyjeme pomeranč, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a čekanku restujeme při střední teplotě cca 10min. Poté přidáme šunku a cibuli a společně osmahneme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou a zakryté dusíme cca 5min. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem, cukrem a pomerančovou kůrou. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Posypeme najemno nasekanou petrželkou a ihned podáváme. Jako příloha jsou vhodné např. bramobory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.