Čekanka zadělávaná
40 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 40gramůTuk
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůČekanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
- 2Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.