Čekanka zadělávaná

40 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku zbavíme ovadlých listů, rozkrojíme ji podélně na dva díly a v několika vodách vypereme. V osolené vodě ji dusíme do poloměkka. Čekanku vyjmeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Z másla, sádla, jemně nakrájené cibule, nasekané petrželky a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem tak, aby vznikla hustší omáčka. Povaříme ji, vložíme čekanku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme špetku muškátu a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.