Čekankové fagottini s ančovičkami
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na omáčku
- 5gramůPepř černý mletý
- 180gramůAnčovička - filety
- 50gramůŠalotka
- 8lžicOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusFeferony
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- Na těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 8lžicOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
47 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
910 mg
Postup přípravy
- 1Čekanku uvaříme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ji se sýrem, muškátovým oříškem, olejem, solí a pepřem a necháme ji vychladnout. Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme 1 lžičku čekankové náplně; okraje ohneme k sobě a prsty přimáčkneme, tak utvoříme fagottini; necháme je stranou. Nakrájenou šalotku podusíme na pánvi s olejem a feferonkou, přidáme maso z ryby nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.
- 2Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Fagottini vaříme 3-4 minuty a ochutíme je omáčkou, ke které jsme přidali trošku a pepř. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.