Čekankové puky se sázenými vejci
35 min.

Ingredience
- 800gramůČekanka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 8kusůVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čekankové puky očistíme a spodní stonek seřízneme.
- 2Čekanku nakrájíme na kolečka a vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a posypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
- 3Pokličku odstraníme, čekanku rozdělíme na kopečky a na každý rozklepneme vejce. Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a vejce necháme srazit.
- 4Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.