Čekankový salát s datlemi

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
8505 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2251 g
Vláknina
202 g
Cukr
1994 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou čekanku zbavíme košťálu a nakrájíme příčně na nudličky. Ocet rozšleháme se solí, pepřem a salátovám olejem. Zálivkou přelijeme nudličky čekanky. Necháme asi 10 minut rozležet.
  • 2
    Plátky slaniny rozpůlíme, do každého kousku zabalíme 1 datli a sepneme párátky. Obalené datle opékáme na teflonové pánvi na slunečnicovém oleji ze všech stran.
  • 3
    Okapané mandarinky a omytý polníček vmícháme do čekanky a rozdělíme spolu s datlemi ve slanině na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.