Čekankový salát s datlemi
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej salátový
- 50gramůSalát Polníček
- 100gramůAnglická slanina
- 12kusůDatle
- 2lžíceKompot mandarinkový
- 2kusyČekanka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
8505 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2251 g
Vláknina
202 g
Cukr
1994 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou čekanku zbavíme košťálu a nakrájíme příčně na nudličky. Ocet rozšleháme se solí, pepřem a salátovám olejem. Zálivkou přelijeme nudličky čekanky. Necháme asi 10 minut rozležet.
- 2Plátky slaniny rozpůlíme, do každého kousku zabalíme 1 datli a sepneme párátky. Obalené datle opékáme na teflonové pánvi na slunečnicovém oleji ze všech stran.
- 3Okapané mandarinky a omytý polníček vmícháme do čekanky a rozdělíme spolu s datlemi ve slanině na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.