Čekankový salát s grapefruitem
15 min.
Ingredience
- 1kusGrapefruity
- 1kusPapaya
- 2lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 12kusůOlivy černé
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2kusyČekanka
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
19 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Čekankové puky rozdělíme na jednotlivé listy, očistíme je a osušíme. Grapefruit oloupeme a zbavíme všech bílých vláken, nakrájíme na plátky. Papáju oloupeme, podélně rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké řezy, pomeranč vymačkáme.
- 2Na zálivku dobře promícháme sherry ocet, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, chilli a nakonec olej.
- 3Čekanku, grapefruit a papáju upravíme na čtyři talíře jako kytici. Každou porci nakonec ozdobíme třemi olivami, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.