Čekankový salát s grapefruitem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
19 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky rozdělíme na jednotlivé listy, očistíme je a osušíme. Grapefruit oloupeme a zbavíme všech bílých vláken, nakrájíme na plátky. Papáju oloupeme, podélně rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké řezy, pomeranč vymačkáme.
  • 2
    Na zálivku dobře promícháme sherry ocet, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, chilli a nakonec olej.
  • 3
    Čekanku, grapefruit a papáju upravíme na čtyři talíře jako kytici. Každou porci nakonec ozdobíme třemi olivami, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.