Čekankový salát s medem
20 min.

Ingredience
- 2kusyGrapefruity
- 175gramůKompot mandarinkový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaHořčice
- 2lžícePaprikový protlak
- 1špetkaSůl
- 1špetkaTabasco
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5kilogramČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme čekanku. Vyřízneme košťál a nakrájíme puky na 2cm nudličky.
- 2Oloupeme grapefruity, abychom se zbavili i vnitřní bílé slupky. Opatrně oddělíme jednotlivé měsíčky a smícháme s čekankou.
- 3Necháme okapat mandarinky a zachytíme šťávu. Okapané je pak vmícháme do salátu.
- 4Paprikový protlak, med a hořčici smícháme se 70 ml šťávy z mandarinek. DO zálivky přidáme sůl, tabasco a worcesterovou omáčku. Sálat přelijeme vzniklou zálivkou. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.