Čekankový salát s parmezánovými placičkami

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
543 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pánev rozpálíme, nasypeme na ni 2 lžíce nastrouhaného sýra tak, aby se vytvořily placičky. Jakmile se sýr rozpustí, sundáme pánev ze sporáku, sýrovou placku otočíme a ještě chvíli zahříváme. Takto utvoříme další sýrové placičky.
  • 2
    Čekanku omyjeme, očistíme, rozřízneme napůl. Rozpálíme grilovací pánev, čekanku na ní asi 2 minuty grilujeme. Proscuitto natrháme na kousky.
  • 3
    Ze 4 lžic olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, špetky soli a pepře připravíme zálivku.
  • 4
    Opečenou čekanku rozložíme na talíře, posypeme proscuittem, přelijeme připravenou zálivkou. Zdobíme sýrovými placičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.