Čekankový salát s uzeným pstruhem
25 min.
Ingredience
- 2kusyGrapefruity
- 150gramůPstruh uzený
- 30gramůOřechy lískové
- 6lžicOlej slunečnicový
- 4lžíceOcet Sherry
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 3kusyČekanka
- 2lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme.
- 2Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 3Plátky uzeného pstruha nakrájíme na velikost sousta, oříšky nahrubo nasekáme a omytou pažitku nadrobno nakrájíme.
- 4Z oleje, octa, grepové šťávy, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Přidáme do ní nasekanou pažitku.
- 5Salátové přísady upravíme na talíře, posypeme oříšky a přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.