Celer smažený v pivním trojobalu
40 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKečup jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme ho na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme 30 minut odležet.
- 2Vždy dva plátky celeru pak spojíme kečupem k sobě a postupně je obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky celeru v něm osmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.