Celer sterilovaný s octem a cibulí

120 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Rozdělíme do čistých sklenic a mezitím prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.
  • 2
    Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, celý pepř, bobkový list a povaříme. Necháme vychladnout, přilijeme olej a nálevem zalijeme celer. Důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Od bodu varu sterilujeme po dobu 35 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
  • 3
    Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.