Celer sterilovaný s octem a cibulí
120 min.
Ingredience
- 1kilogramCeler bulvový
- 100gramůCibule
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 30gramůSůl
- 100gramůCukr krystal
- 4kusyBobkový list
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Rozdělíme do čistých sklenic a mezitím prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.
- 2Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, celý pepř, bobkový list a povaříme. Necháme vychladnout, přilijeme olej a nálevem zalijeme celer. Důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Od bodu varu sterilujeme po dobu 35 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
- 3Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.