Celerová polévka s chřestem
30 min.
Ingredience
- 500gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2kusyHrušky
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůChřest zelený
- 100gramůKlobása Chorizo
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme na kousky nakrájený celer, chřest, cibuli a hrušku. Přidáme citronovou šťávu a podusíme na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidáme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut.
- 2Poté, co se nám uvaří do měkka ovoce i zelenina ve vývaru, přelijeme vše do mixéru, přidáme pepř a sůl a rozmixujeme.
- 3Nyní vše vrátíme do hrnce, dolijeme zbytek vývaru, přidáme na kousky nakrájenou klobásu, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.