Celerová polévka s drožďovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 220gramůCeler bulvový
- 1,5kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůDroždí
- 1špetkaKmín mletý
- 200gramůStrouhanka
- 1kusBujón slepičí
- 3lžíceMléko plnotučné
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celou cibuli jemně nakrájíme, celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, pokrájíme půlku další cibule a dáme stranou, petrželovou nať jemně posekáme.
- 2V silnostěnném hrnci na másle zpěníme pokrájenou celou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a mícháme, dokud celer nezezlátne. Poté vlijeme 1,5 vody, 3/4 lžičky soli, slepičí bujon a vaříme na mírném plameni.
- 3V mezičase připravíme knedlíčky. Půlku cibule zpěníme na oleji, přidáme rozdrobené droždí, mletý kmín a za stálého míchání smažíme, dokud droždí nezezlátne. Hotové droždí necháme v misce zchladnout, vsypeme strouhanku, mletou papriku, 1/4 lžičky soli, rozšlehané vejce a tolik mléka, aby vznikla hutná hmota. Z ní na prkénku posypaném strouhankou tvoříme malé knedlíčky. Vkládáme je do vroucí polévky a vaříme asi pět minut. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.