Celerová polévka s krupkami
25 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceKrupky trhané
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 5,5litrůVývar z hovězích kostí
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
53 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí.
- 2Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.