Celerová polévka s kyselou smetanou
50 min.
Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusŽemle tuková
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana zakysaná 12%
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Ze 30g másla a 25g mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme.
- 3Měkký celer rozmixujeme, spojíme s jíškou a ještě krátce povaříme. Kyselou smetanu rozšleháme se lžičkou mouky, nalijeme do polévky, přidáme bujón, pepř a sůl. Vše ještě chvíli povaříme.
- 4Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s kostičkami housky, osmaženými na zbylém másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.