Celerová polévka s opečenou houstičkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceSolamyl
- 1lžícePolévkové koření
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bezlepkovou housku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať propereme pod tekoucí vodou. Kousky celeru a cibule zaprášíme bezlepkovou moukou a na másle opražíme. Opečenou zeleninu dáme vařit do osolené vody i s opranou celerovou natí a s nakrájenými bramborami. Polévku vaříme, než zelenina změkne.
- 2Když je zelenina měkká, vybereme ji z hrnce a propasírujeme ji, nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Vývar potom zahustíme lžící solamylu, kterou jsme rozmíchali ve 2 lžících studené vody. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Ještě několikrát nad ohněm promícháme.
- 3Polévku podáváme horkou s opečenými kostičkami housky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.