Celerová polévka s opečenou houstičkou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bezlepkovou housku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať propereme pod tekoucí vodou. Kousky celeru a cibule zaprášíme bezlepkovou moukou a na másle opražíme. Opečenou zeleninu dáme vařit do osolené vody i s opranou celerovou natí a s nakrájenými bramborami. Polévku vaříme, než zelenina změkne.
  • 2
    Když je zelenina měkká, vybereme ji z hrnce a propasírujeme ji, nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Vývar potom zahustíme lžící solamylu, kterou jsme rozmíchali ve 2 lžících studené vody. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Ještě několikrát nad ohněm promícháme.
  • 3
    Polévku podáváme horkou s opečenými kostičkami housky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.