Celerová polévka se smetanou
45 min.
Ingredience
- 2litryHovězí vývar základní
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůRohlíky bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hovězím vývaru uvaříme kořenovou zeleninu a cibuli doměkka a vyjmeme. Oloupaný celer nastrouháme nahrubo na struhadle a vmícháme do vývaru, 5 minut povaříme, osolíme, opepříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a nakonec vmícháme žloutky. Minutu povaříme a ihned podáváme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.