Celerové krokety I
55 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1šálekRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekStrouhanka
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
- 2Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
- 3Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.