Celerové krokety I

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme jej na lžíci rozehřátého másla, mírně podlijeme vývarem a dusíme 15 minut. Poté přidáme okapanou uvařenou rýži a oboje podusíme do vysmahnutí šťávy. Necháme polovychladnout, spojíme dvěma žloutky, osolíme, dle potřeby zahustíme strouhankou a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
  • 2
    Krokety obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a smažíme na oleji.
  • 3
    Hotové dáme okapat na papírový ubrousek a před podáváním je pokropíme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.