Celerové placičky s vločkami
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 0,25litrVoda pitná
- 1hrnekOvesné vločky
- 150mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
43 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Nahrubo nastrouhaný celer podlijeme a dusíme do vysmahnutí šťávy.
- 2Prochladlé vločky smícháme s celerem, přidáme žloutky, nasekanou petržel a sůl. Vše dobře promícháme. Pokud je hmota řídká, přidáme trochu strouhanky.
- 3Z hmoty tvarujeme malé placičky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme je na oleji. Usmažené placičky pokládáme na papírový ubrousek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.