Celerové pyré s uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůCeler bulvový
- 250gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 800gramůUzené maso vařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
125 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostky. Uvaříme odděleně v osolené vodě doměkka, potom prolisujeme.
- 2Ohřejeme mléko a máslo a vmícháme do pyré. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátem.
- 3Uzené maso nakrájíme na plátky a ohřejeme. Upravíme na talíře s celerovým pyré a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.