Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem
40 min.
Ingredience
- 675gramůCeler bulvový
- 2kusyHrušky
- 150mililitrůCréme fraiche
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1litrVývar drůbeží
- 4lžícePažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, oloupaný, nadrobno nakrájený celer, oloupané, odjádřené, nadrobno nakrájené hrušky a vývar dáme do hrnce, uvedeme do varu. Přiklopíme, snížíme var, vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut (do změknutí celeru).
- 2V misce ušleháme do tuha šlehačku, nebo crème fraiche, vmícháme sůl, pepř a pažitku. Přikryjeme, dáme uležet do lednice.
- 3Uvařenou směs nalijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka, hotovou horkou polévku nalijeme do misek, přidáme rozdrolený plísňový sýr a navrch dáme kopeček pažitkové šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.