Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, oloupaný, nadrobno nakrájený celer, oloupané, odjádřené, nadrobno nakrájené hrušky a vývar dáme do hrnce, uvedeme do varu. Přiklopíme, snížíme var, vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut (do změknutí celeru).
  • 2
    V misce ušleháme do tuha šlehačku, nebo crème fraiche, vmícháme sůl, pepř a pažitku. Přikryjeme, dáme uležet do lednice.
  • 3
    Uvařenou směs nalijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka, hotovou horkou polévku nalijeme do misek, přidáme rozdrolený plísňový sýr a navrch dáme kopeček pažitkové šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.