Celerový krém s rýží
50 min.
Ingredience
- 300gramůCeler bulvový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 30 minut. Slijeme vodu, k celeru přidáme máslo, pár minut podusíme, přisypeme vařenou rýži a dobře rozmixujeme. Krém podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
- 2Je-li krém příliš hustý, naředíme ho trochou zeleninového vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.