Celerový relish
90 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1kilogramCeler řapíkatý
- 250mililitrůDžus jablečný
- 500gramůCukr třtinový
- 200gramůHrozinky
- 10kusůHřebíček
- 1lžíceHořčičné semínko
- 2kusyBobkový list
- 50mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůMrkev kořen
- 1kilogramJablka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme a odstraníme vlákna. Jablka rozčtvrtíme, oloupeme a vykrojíme jádřince. Celer a jablka nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Zahřejeme jablečnou šťávu s cukrem. Přidáme zeleninu, ovoce, hrozinky, koření, nezakryté vaříme. Po 30 minutách přidáme ocet, vaříme dalších 30 minut. Hotový relish ochutíme solí a pepřem, ještě horký nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.