Celerový salát se sýrem

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer opláchneme od nečistot a škrabkou ho oloupeme. Stonky pokrájíme tak, aby byly cca 10 cm dlouhé, dáme je do hrnce s vodou a "táhneme" je cca 7 minut v zeleninovém vývaru (vodu ohřejeme, ale nenecháme ji dostat se do bodu varu, její teplotu udržujeme těsně pod bodem varu).
  • 2
    Poté necháme celer vychladnout. Mezitím si pokrájíme na kostičky papriku, sýr a cibuli, pažitku nasekáme nadrobno. Všechnu zeleninu a sýr smícháme.
  • 3
    Pět lžiček vývaru, ve kterém jsme připravovali celer, si stranou smícháme s octem, solí, pepřem a olejem. Vzniklým dresingem zalijeme salát. Pořádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.