Celerový salát se sýrem
37 min.
Ingredience
- 1kilogramCeler bulvový
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 20gramůPažitka
- 350gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer opláchneme od nečistot a škrabkou ho oloupeme. Stonky pokrájíme tak, aby byly cca 10 cm dlouhé, dáme je do hrnce s vodou a "táhneme" je cca 7 minut v zeleninovém vývaru (vodu ohřejeme, ale nenecháme ji dostat se do bodu varu, její teplotu udržujeme těsně pod bodem varu).
- 2Poté necháme celer vychladnout. Mezitím si pokrájíme na kostičky papriku, sýr a cibuli, pažitku nasekáme nadrobno. Všechnu zeleninu a sýr smícháme.
- 3Pět lžiček vývaru, ve kterém jsme připravovali celer, si stranou smícháme s octem, solí, pepřem a olejem. Vzniklým dresingem zalijeme salát. Pořádně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.