Celozrnná kolínka se špenátem
15 min.
Ingredience
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůCibulka jarní
- 100gramůPaprika červená
- 1špetkaSaturejka
- 1špetkaEstragon
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceOmáčka sójová
- 200gramůTěstoviny grahamové
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku nakrájíme a spolu s prolisovaným česnekem zpěníme na slunečnicovém oleji. Červenou papriku nakrájíme na tenké proužky a přidáme ji k cibulce s česnekem. Nakonec přimícháme pokrájené špenátové listy. Listy špenátu dobře přebereme. Povadlé nepoužíváme.
- 2Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Okořeníme saturejkou a estragonem. Trochu posolíme a zakapeme sójovou omáčkou.
- 3Kolínka uvaříme ve slané vodě se lžičkou oleje. Budou vláčnější. Vaříme 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- 4Zeleninu promícháme s těstovinami a na talíři ozdobíme sekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.