Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino
40 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 2kusyBrambory
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 60gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- 2Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
- 3Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.