Celozrnný chléb s bylinkami z domácí pekárny
75 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka žitná celozrnná
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPetržel - nať
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno. Oba druhy mouky smícháme v míse, přidáme k nim směs bylinek a česnek.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme směs mouky s bylinkami. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj dáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro rychlé pečení, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
- 5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho zcela vychladnout. Ideální je ke konzumaci až druhý den, kdy se v něm bylinky již dokonale rozleží a jejich chuť i vůně jsou výraznější.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.