Černá pražská polévka
60 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 250gramůVepřový bok uzený
- 250gramůHovězí maso přední
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusKapusta růžičková
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 150gramůCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 100gramůCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu opláchneme studenou vodou. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Slaninu, hovězí maso a uzený bok rozkrájíme na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme sádlo, vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu a pak dohněda osmažíme připravenou zeleninu.
- 3V hrnci přivedeme k varu vývar s masem, přimícháme do něj směs zeleniny a slaniny z pánve a vaříme přibližně 30 minut. Pak uvařenou a měkkou zeleninu propasírujeme a dáme zpět do vývaru.
- 4V malé pánvi necháme zkaramelizovat dvě třetiny cukru, přimícháme k němu zbylý cukr a vmícháme ho do polévky. Polévku s cukrem necháme provařit a dochutíme ji pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.