Černá pražská polévka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
57 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu opláchneme studenou vodou. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Slaninu, hovězí maso a uzený bok rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu a pak dohněda osmažíme připravenou zeleninu.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vývar s masem, přimícháme do něj směs zeleniny a slaniny z pánve a vaříme přibližně 30 minut. Pak uvařenou a měkkou zeleninu propasírujeme a dáme zpět do vývaru.
  • 4
    V malé pánvi necháme zkaramelizovat dvě třetiny cukru, přimícháme k němu zbylý cukr a vmícháme ho do polévky. Polévku s cukrem necháme provařit a dochutíme ji pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.