Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
40 min.
Ingredience
- 500gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 400gramůTěstoviny gramigna
- 300gramůLanýž
- 2kusyRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 1kusFeferony
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.
- 2Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.
- 3Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
- 4Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.
- 5Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.